Какво пропускате в грижата за кожата си

Ще се опитаме да ви представим как малките пропуски могат да доведат до големи увреждания на кожата. Пропускане на слънцезащитните кремове в сив зимен ден или излежаване в леглото по грим е малко вероятно да навредят на кожата ви, но твърде много пропуски в грижите може да доведе до признаци на стареене.

Само няколко минути на ден прекарани в грижа за кожата може да предотврати образуването на бръчки, тъмните петна и други увреждания.

Независимо дали пропускате грижите системно или от време на време, ние можем да ви предложим пет извинения използвани от жените, които биха могли да доведат до стареене на кожата. Това са всъщност и прости решения, за да останете по – дълго млади.

Твърде уморена съм, за да си почистя лицето.
След един дълъг ден, последното нещо което искате да направите е да си измиете лицето. Само 2 минути са необходими за да се почистите преди лягане и това спомага за осигуряването на добър вид на кожата за години напред. Да спиш с прах, масло, и грим са може да причини разширени пори.

Слънцезащитните продукти са за лятото.
Почти всички жени смятат, че нямат нужда от слънцезащитните продукти през зимата. Трябва да се знае, че излагане на UV лъчи е основният виновник зад стареене и това се случва през цялата година. И тъй като те могат да проникват през стъкло, вие сте чувствителни, дори когато сте на закрито. Всеки ден използвайте слънцезащитен крем или овлажнител със UV защита. За най-добра защита, изберете тези, които съдържат или avobenzone, Helioplex, Mexoryl, титанов диоксид, или цинков оксид.

Продуктите са твърде скъпи.
Много голяма част от жените смятат, че грижа за кожата им струва много скъпо. За да спестите, пазарувайте в аптеките. Проучванията показват, че масовите продукти са толкова ефективни, колкото и по-скъпите. Вижте активните съставки, които са на етикета. Най-ефективните включват ретиноиди, пептиди, витамин С, и хиалуронова киселина.

Моите усилия са напразни.
Най – честите оправдания са от рода на „Опитах почти всичко и изглежда нищо не работи“. Може да отнеме дори 8 седмици, преди да видите резултатите. Дайте време на многото съставки и ще видите ползата от тях. Можете да включвате нови родукти, бавно – по един на всеки 2 месеца.

Кожата ми е твърде чувствителна.
Оплакванията, че ексфолиантите зачервяват кожата и я възпаляват са най – честите. Отстраняването на мъртвите клетки помага да смекчи бръчки и озарява кожата, но агресивни ексфолианти може да доведат до зачервяване и дразнене. Изберете химически ексфолиант, като гликолова киселина, или леко прочистване с мъниста. Избягвайте ексфолианти с неравна текстура, като черупки от орех . Ексфолирайте само веднъж или два пъти седмично.

Свързани статии

Back to top button