Форум за стерилитета в Бургас

На 2 Септември от 13:00 часа в конферентна зала на Гранд Хотел СПА „Приморец“ Бургас, ПП ГЕРБ Бургас съвместно със Сдружение „Зачатие“ организират кръгла маса на тема „Стерилитетът – поглед от всички страни“.

На срещата бяха обсъдени проблемите на семействата с репродуктивни проблеми, които живеят на територията на Община Бургас и обсъдиха възможностите за тяхното решаване.

На срещата беше представена и насочената към подрастващите кампания на Сдружение „Зачатие“ за профилактика на стерилитета „Бъди в час по репродуктивно здраве“. Основна цел на тази кампания е да информира младежите за основите на репродуктивното здраве и възможните рискове за него. Една от основните цели, залегнали в програмата на сдружение „Зачатие”, е да подпомага и информира гражданите на страната и относно профилактиката и лечението на заболявания, водещи до стерилитет.

Профилактиката и предпазването от заболявания, водещи до стерилитет, е в основата на общото подобряване на репродуктивното здраве на нацията. В голям брой от случаите, тези заболявания започват още в младежка възраст и дълго време остават неоткрити и нелекувани, като водят до сериозни усложнения и репродуктивни проблеми в бъдеще. Кампанията се организира в национален мащаб, със съдействието на мрежа от доброволци на сдружението, на местните органи на управление и на социално-отговорни български фирми.

В дискусията участваха представители на пациентските организации Сдружение „Зачатие“ и Фондация „Искам бебе“, Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве, Община Бургас, здравните заведения в Бургас и областта, водещи клиники по репродуктивна медицина от цялата страна, компетентните държавни и регионални органи, политици, общественици, пациенти и представители на медиите.

Свързани статии

Back to top button