Здравни новини

Две ин витро процедури подарява за 20-годишнината си „Ин витро център Димитров“

Столичният Ин витро АГ център Димитров ще отбележи 20 годни от създването си на 27 септември. С помощта на неговия създател д-р Йосиф Димитров на бял свят за тези 20 години, са дошли близо 1500 бебета, заченати с различни методи от репродуктивната медицина. Той се занимава с репродуктивна медицина от 1986 година и е участник в екипа, създал първото в България бебе в епруветка.

Част от щастливите майки на тези дечица прегрънаха идеята на неговия екип и създадоха книжка с истинските си истории, наречена „Приказки с щастлив край”. На страниците й те разказват за борбата си с безплодието и щастливата намеса на д-р Димитров. Илюстрациите в нея пък са на дечицата и са на тема „Моето семейство”.

Заедно с премиерата на книжката, която ще се състои на на 27 септември от 14 часа в спортен комплекс „Дема”, ще бъде обявен и друг голям подарък, който екипът на д-р Димитров подготвя за празника. Две безплатни ин витро процедури ще получат двойки, които ще бъдат избрани на томболен принцип с помощта на двете партньорски организации „Искам бебе” и „Зачатие”. Кандидатите трябва да отговарят на няколко критерии, които ще бъдат публикувани в сайта на клиниката на 3о септември, а декларации за участие могат да се подават от 1 октомври до 30 ноември на имейл podarak@invitro.bg

Тагове

Д-р Йосиф Димитров

Д-р Йосиф Димитров завършва медицина в Санкт Петербург, Русия. Работи като главен асистент в Университетска АГ болница „Майчин дом” в клиниката по "Фетална медицина". Занимава с репродуктивна медицина още от 1986 г., когато участва в екипа, създал първото българско бебе в епруветка, а през 1995 основава своя клиника. Вече над 20 години помага на хората с репродуктивни проблеми да сбъднат мечтата си. За този дълъг период, родените с негова помощ деца са над 1500. Има над 30 публикации в наши и международни списания. Членува в редица научни дружества и асоциации.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close