Ден на репродуктивното здраве в Стара Загора

За репродуктивните проблеми се говори все повече – вече всеки шести човек в света среща трудности при зачеването на дете. В България двойките с репродуктивни проблеми са над 250 хиляди. Трябва да знаем, че за стерилитет в медицината се говори, ако при двойката не настъпи забременяване след 1 година редовни опити за зачева.

Сдружение „Зачатие“ е първата организация за хората с репродуктивни проблеми в България, която вече 13 години работи активно за информирането, подпомагането и защитата на правата на пациентите с репродуктивни проблеми.

Всяка година ,сдружението организира в различни градове на страната Ден на репродуктивното здраве, като осигурява за посетителите безплатни консултации с водещи български специалисти по стерилитет и информация за новостите в репродуктивната медицина.

Тази година Денят за репродуктивно здраве ще се проведе за 11-ти пореден път на 11 юни 2016 г. в Стара Загора под надслов „Новите пътища към мечтаното дете“. Във фокуса на проявата са най-новите асистирани репродуктивни технологии, диагностични методи и изследвания, които повишават шанса за по-бърза среща с бленуваното дете.

Новост в тазгодишното издание е организираната „Експо алея на клиниките по репродуктивна медицина“. В тази нова и атрактивна форма на изложение ще участват 11 от най-добрите клиники по репродуктивни медицина в България.

Предвидени са групови беседи със специалисти и представители на фонда за асистирана репродукция и общинската програма за финансиране на лечение на ин витро, в които ще се включат пациенти и специалисти. Участието в Деня на репродуктивното здраве е напълно безплатно за всички посетители.

В края на деня, сдружение „Зачатие“ ще определи чрез публичен жребий имената на 4 двойки с репродуктивни проблеми, които ще получат ваучери за финансово подпомагане на лечение на стерилитет. Средствата са набрани от дарителска кампания, провеждана от сдружение „Зачатие“ и Асоциацията на българските фенове на чуждестранни футболни отбори.

Препълнената с участници конферентна зала едва побра всички желаещи да изгледат презентациите за най-новите постижения в асистираната репродукция, които се проведоха в рамките на информационната сесия на специалистите.

Презентации изнесоха: проф. д-р Атанас Щерев, дмн – Медицински комплекс „Д-р Щерев“ – София и д-р Явор Владимиров, дмн – СБАЛАГРМ „София“

проф. д-р Атанас Щерев, дмн - Медицински комплекс „Д-р Щерев“ – София
проф. д-р Атанас Щерев, дмн – Медицински комплекс „Д-р Щерев“ – София
д-р Явор Владимиров, дмн
д-р Явор Владимиров, дмн

Свързани статии

Back to top button