Ден на репродуктивното здраве 2016

Разбиране. Подкрепа. Съпричастност. Чувството, че не си сам. Способност да говориш открито за проблема си.

Информация. Адекватни съвети. Правилна посока. Увереност. Кураж.

Вяра в доброто у човека.

Ако сте от хората, които са се сблъскали с репродуктивни неудачи, ако все още желанието ви за дете е несбъдната мечта – то вие знаете какво означават тези думи. Това са само част от нещата, които са ви нужни, за да изминете нелекия път към желаното родителство.

Всичко това ви предоставя Сдружение “Зачатие” – пациентска организация, съставена изцяло от доброволци, подпомагаща и подкрепяща хората, страдащи от стерилитет у нас.

Денят на Репродуктивното Здраве е една от емблематичните инициативи, организирани от “Зачатие”. Тази година, 11-тото поред ДРЗ ще се проведе на 11 юни, в хотел “Верея” Стара Загора, под мотото “Новите пътища към мечтаното дете”.

Какво представлява – това е уникално мероприятие, на което се събират на едно място водещи специалисти по репродуктивна медицина у нас и пациенти. В неформална обстановка, групови беседи и разговори, лекарите ще запознаят пациентите с новостите в репродуктивната медицина, ще отговорят на въпросите и ще обсъдят притесненията на пациентите, сблъскали се със стерилитета, ще получат актуална информация по медицински, психологически и правни въпроси.

Посетителите ще имат възможност да се срещнат с други пациенти, да обменят опит, да получат подкрепа от тези, които вече са извървели този път. Срещайки се с доброволците от “Зачатие”, хората ще си възвърнат вярата в доброто у хората, ще усетят колко е “заразно” желанието да помагаш на другите напълно безкористно.

Новото в тазгодишното издание на ДРЗ е “експо алея на репродуктивните клинки”. Там пациентите ще могат отблизо да се запознаят с лекарите, услугите и новостите, които всяка клиника предлага. Поканени са всички клиники по репродуктивна медицина у нас. До този момент участие са потвърдили над 10, записването на специалисти продължава.

Традиционно по това време Сдружение “Зачатие” организира и поредната си благотворителна и дарителска кампания, с която ще бъдат подпомогнати няколко двойки, нуждаещи се от скъпоструващо лечение, които са извън обхвата на държавното и общинско финансиране. Събраните до момента суми от дарители ще дадат възможност да бъдат подпомогнати финансово 3 двойки, с ваучери по 2 000 лв. за лечение на стерилитет чрез инвитро процедури. Както всяка година, така и тази, по време на закриването на Денят на Репродуктивното Здраве, чрез публичен жребий, ще бъдат изтеглени и имената на печелившите.

Ако сега тръгвате по трънливия път към мечтаното дете – Денят на Репродуктивното Здраве е точно за вас.

Ако вече сте сбъднали това свое желание, знаете какво представлява борбата със стерилитета и искате да помогнете на други, ще ви очаваме.

Ако имате близки, които имат нужда от всичко това – разкажете им за ДРЗ и ги поканете.

Да помогнем на всеки да намери своят път към мечтаното дете!

11 юни, хотел “Верея”, Стара Загора.

Не забравяйте – участието в мероприятието е напълно безплатно!

Подробности за събитието, участниците в него, както и за начините за кандидатстване за финансово подпомагане и дарителската кампания, можете да намерите на www.zachatie.org, или във фейсбук страницата на Сдружение Зачатие.

Очакваме ви!

Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close