Ден на репродуктивното здраве 2016

Ден на репродуктивното здраве 2016

Разбиране. Подкрепа. Съпричастност. Чувството, че не си сам. Способност да говориш открито за проблема си.

Информация. Адекватни съвети. Правилна посока. Увереност. Кураж.

Вяра в доброто у човека.

Ако сте от хората, които са се сблъскали с репродуктивни неудачи, ако все още желанието ви за дете е несбъдната мечта – то вие знаете какво означават тези думи. Това са само част от нещата, които са ви нужни, за да изминете нелекия път към желаното родителство.

Всичко това ви предоставя Сдружение “Зачатие” – пациентска организация, съставена изцяло от доброволци, подпомагаща и подкрепяща хората, страдащи от стерилитет у нас.

Денят на Репродуктивното Здраве е една от емблематичните инициативи, организирани от “Зачатие”. Тази година, 11-тото поред ДРЗ ще се проведе на 11 юни, в хотел “Верея” Стара Загора, под мотото “Новите пътища към мечтаното дете”.

Какво представлява – това е уникално мероприятие, на което се събират на едно място водещи специалисти по репродуктивна медицина у нас и пациенти. В неформална обстановка, групови беседи и разговори, лекарите ще запознаят пациентите с новостите в репродуктивната медицина, ще отговорят на въпросите и ще обсъдят притесненията на пациентите, сблъскали се със стерилитета, ще получат актуална информация по медицински, психологически и правни въпроси.

Посетителите ще имат възможност да се срещнат с други пациенти, да обменят опит, да получат подкрепа от тези, които вече са извървели този път. Срещайки се с доброволците от “Зачатие”, хората ще си възвърнат вярата в доброто у хората, ще усетят колко е “заразно” желанието да помагаш на другите напълно безкористно.

Новото в тазгодишното издание на ДРЗ е “експо алея на репродуктивните клинки”. Там пациентите ще могат отблизо да се запознаят с лекарите, услугите и новостите, които всяка клиника предлага. Поканени са всички клиники по репродуктивна медицина у нас. До този момент участие са потвърдили над 10, записването на специалисти продължава.

Традиционно по това време Сдружение “Зачатие” организира и поредната си благотворителна и дарителска кампания, с която ще бъдат подпомогнати няколко двойки, нуждаещи се от скъпоструващо лечение, които са извън обхвата на държавното и общинско финансиране. Събраните до момента суми от дарители ще дадат възможност да бъдат подпомогнати финансово 3 двойки, с ваучери по 2 000 лв. за лечение на стерилитет чрез инвитро процедури. Както всяка година, така и тази, по време на закриването на Денят на Репродуктивното Здраве, чрез публичен жребий, ще бъдат изтеглени и имената на печелившите.

Ако сега тръгвате по трънливия път към мечтаното дете – Денят на Репродуктивното Здраве е точно за вас.

Ако вече сте сбъднали това свое желание, знаете какво представлява борбата със стерилитета и искате да помогнете на други, ще ви очаваме.

Ако имате близки, които имат нужда от всичко това – разкажете им за ДРЗ и ги поканете.

Да помогнем на всеки да намери своят път към мечтаното дете!

11 юни, хотел “Верея”, Стара Загора.

Не забравяйте – участието в мероприятието е напълно безплатно!

Подробности за събитието, участниците в него, както и за начините за кандидатстване за финансово подпомагане и дарителската кампания, можете да намерите на www.zachatie.org, или във фейсбук страницата на Сдружение Зачатие.

Очакваме ви!

Още новини