Акад.Дамян Дамянов е „Лекар на 2018-а“

Отличието „Лекар на годината на 2018“ на Българския лекарски съюз получи акад. проф. Дамян Дамянов, а приз „Мениджър на годината 2018“ взе проф. Асен Балтов – директор на университетската болница по спешна медицина „Пирогов“.

Отличието за лекаря на годината е златен знак, изработен в Монетния двор, обясни председателят на БЛС д-р Иван Маджаров, цитиран от „24 часа“.

Деня на българския лекар – 19 октомври, когато честваме свети Иван Рилски – Чудотворец, лекарският съюз по традиция награждава медици с открояващ се принос. Тази година за 15-и път съсловието излъчва най-добрите в 6 различни категории. За първи път съсловната организация взема предвид номинации на лекари не само от регионалните лекарски колегии на БЛС, а и от лечебните заведения от цялата страна.

В категорията „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ призът е за проф. Драган Бобев – създател на модерната онкохематология в България и дългогодишен ръководител на Детската болница по хематология.
За принос в развитието на иновативната медицина са наградени доц. Мариета Кътева от болница „Софиямед“ и доц. Иглика Михайлова от Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология.

За принос в развитието на медицината са наградени проф. Иван Гаврилов от националната онкология, неврологът проф. Захари Захариев от болница „Св. Георги“ в Пловдив, специалистът по УНГ болести проф. Иван Ценев от болница „Царица Йоанна-ИСУЛ“, проф. Виолета Димитрова от Александровска болница, доц. Виолета Димитрова от „Майчин дом„, д-р Евелина Пазванска от Четвърта МБАЛ, проф. Елисавета Наумова от Александровска болница.
Петима млади лекари взеха призове „Ти си нашето бъдеще“.

Back to top button