Честит Рожден ден Вики

Картичката ми до теб, за днес …Много са важните дни в живота ни заедно. Този е особен, защото без него нямаше да ги има всички други дни. Срещнах те на 22 юни 2011г. и вече нямам ден без теб.

Отдавна знам какво ни свързва – в сърцата ни има едно пространство, което една на друга допълваме. На любов към живота, на мечти, на това, което ни усмихва.

От онзи 22 юни се случиха много неща. Видях любовта ти към това, което правиш – донорството. Видях борбата ти, видях пътя. Застанах до теб. Премина през много неща. Загуби обичан близък. После дойде предателството на живота ти. Болеше те много и дълго. И през всичкото време каквото и да ставаше не спираше да правиш това, което прави другите щастливи. Макар и с дни, когато те болеше до кръв …

Знам какво ни събира. Знам защо те обичам. Знам защо се борим,въпреки всичко и всеки. Аз знам и нищо на този свят не е по-силно от чистото ти сърце.
Какво не знаят за теб? Плачеш с болката на хората. Драпаш силно и докрай за приятел. Помагаш на стотици, чрез други лица. Деца с бъбречни проблеми, онко заболявания, диабет, алергии ,на всяка нужда от живот се отзоваваш. Стоиш зад помощ към хора и действия, а тихо, тихо свеждаш глава.
Всяко твое утро започва в 5ч., а работния ден свършва някъде към осем вечерта. И не съм те виждала така усмихната, както, когато държиш в ръцете си новородено …

Дали си Вики с донорите или координатор на „Искам бебе“ , или член на УС на „Майки за донорството“. Позната, непозната или приятел, намираш себе си в сърцата на хората, които те обичат.
Често става въпрос за генетиката при донорството , че яйцеклетката не е дете, а просто клетка. Днес си мисля, ако можеше яйцеклетката да бъде дете, да бъде човек, то щях да искам да съм от теб.
За да взема поне малко от доброто сърце, което имаш. Поне малко от борбеността ти, от честността, от усещането ти за справедливост и дивата лудост , с която я търсиш. Поне малко да взема от топлината на душата ти. От уроците по живот, от усета , от търпеливостта. От професионализма , с който работиш и неуморността. И да намирам време за хилядите книги ,които четеш. (идея нямам как успяваш)
Разбира се, не искам да съм пушач като теб, не искам да мога да разглеждам нещо с часове, не искам да съм прекалено търпелива, не искам да припадам по черепи. (ще спестя някои лоши черти) ;-)

Днес си пожелавам.
Да не се променяш! НО – Да се научиш да ядеш всички сладки форми на Линд, които ти подарявам. Да палиш ароматизираните свещи, защото са за палене, не за складиране. Да не си толкова търпелива, че като избухнеш и е по-страшно ,отколкото да не си търпелива.
Да си до мен винаги, защото си човек, който, ако нямам в живота си, значи не живея.
Защото родители, деца, близки и приятели имаме всички, но единици имат до себе си хора като теб.
На теб ще ти пожелая – здраве, здраве и пак здраве. Сили , дързост и мечти. Не спирай да мечтаеш и сбъдваш мечтите си. Всичко друго имаш.
И мен.
Остани толкова невероятен човек, колкото си!
Честит Рожден ден, Вики!
Обичам те!
Мариела Великова

Екипа на Инвитро България се присъединява, като пожелава на Вики, здраве, верни приятели, каквито ние виждаме, че има и професионални успехи . Преследвай мечтите си!
Честит Рожден ден и от нас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button