Безплатни консултации за жени в менопауза в АГ център Димитров

Менопаузата е период от живота на жената, през който яйчниците прекратяват своята хормонална и овулаторна дейност. Той е свързан с функционален дискомфорт, но и със съпътстващ сърдечно-съдов и фрактурен риск.

Именно затова всеки вторник през месец декември в АГ център Димитров, ще се проведат безплатни прегледи за жени в менопауза.

Прегледите ще се извършват от специалиста ендокринолог д-р Марио Николов. Необходимо е предварително записване на час на телефон 02/ 954 73 40

Началните признаци за настъпване на менопауза са промени в самия цикъл, т. нар. вазомоторни симптоми, от които най-изразени са „горещите вълни“ и сухота във влагалището. Появяват се подобни на цистит оплаквания, намалена концентрация, понижено либидо, мускулно ставни и скелетни болки. Жените се оплакват от нервност, безсъние, изтръпване, мравучкане по крайниците, главоболие, колебания в настроението.

При близо 75% от пациентките „горещите вълни“ се наблюдават 2 години около менопаузата. При 25% обаче оплакванията продължават повече от 5 Менопауза казваме, че е настъпила, ако имаме липса на менструален цикъл в продължение на една година, обусловена от възрастовата яйчникова недостатъчност.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button