Безплатни консултации за физическото развитие на деца“Вита“

Забавления и много изненади от „Вита“ по повод 1 юни. В сътрудничество със Столична община – Район „Оборище”, МБАЛ „Вита” с подкрепата на „Нестле България” ще отбележат със специални активности детския празник на 1 юни в столичния парк „Владимир Заимов”.

Непосредствено пред детската площадка в парка (откъм ул. Кракра) ще има разположен щанд, на който всеки родител ще има възможност да получи безплатна консултация за физическото развитие на своето дете. Събитието ще стартира в 10:00 часа и ще продължи до 14:00 ч.

Освен консултациите, децата ще имат възможност да участват в различни спортни игри, като мини първенство по футбол, щафетни игри и други индивидуални и отборни спортни състезания за деца над 1 година. В допълнение към това ще бъде организиран и конкурс за детска рисунка на асфалта. Предвидени са много изненади за малчуганите по случай празника.

Активностите са част от инициатива на болницата за борба със затлъстяването сред децата, както и кампанията „Първите 1000 дни и след това“ – инициативата се осъществява с подкрепата на Министерство на здравеопазването. Нейната основна цел е да повиши знанието за храненето на майката по време на бременност и храненето на бебетата и малките деца до 2-годишна възраст, както и да популяризира нормите, приети в Кодекса на Световната здравна организация още през 1981 г. Проучванията показват, че грешките в храненето през първите 1000 дни от човешкия живот са пряко свързани с развитието на заболявания като диабет, хранителни и дихателни алергии, както и наднормено тегло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button