Безплатна рехабилитация за деца с церебрална парализа

Близо 40 деца с церебрална парализа в Бургас ползват безплатна рехабилитация и консултация.

Тези гпижи се полагат в Дома за медико-социални грижи „Вяра, Надежда и Любов“. В дома се развиват двигателните и умствени умения на малчуганите, които вече са диагностицирани с детска церебрална парализа. Работи се усилено и за ранната превенция на болестта. Всеки родител от Бургас и региона, чието дете се нуждае от подобен тип професионална помощ, може да получи направление от педиатър, с което да се възползва от безплатната услуга.
С децата работят трима професионално обучени рехабилитатори. Извършени са и персонални консултации на деца и родители с едни от най-големите специалисти в областта на педиатрията – доц. Литвиненко, детски невролог; доц. Ралица Георгиева, неонатолог; д-р Станчева, невролог; д-р Тонев, физиотерапевт.

Годишно центърът може да обслужва 100 нуждаещи се деца, като първите 30 процедури са безплатни. Посещенията могат да бъдат разпределени между работещите в центъра специалисти по рехабилитация, логопеда и психолога.

Центърът за комплексни услуги бе откри през месец юни, тази година и е поредната външната услуга, която Домът за медико-социални грижи в Бургас, предлага и за деца, отглеждани в домашна среда. Той е първият по рода си, финансиран от фонд, основан от Мобилтел АД и Фондация „Помощ за благотворителността в България“.

Източник: DarikNews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button