АБВ настоява за повече пари за ин витро

АБВ настоява за повече пари за ин витро

Водачът на листата на АБВ във Варна, Ивайло Калфин, настоява за увеличение на парите от държавните и общинските фондове за справяне с репродуктивните проблеми. Според него държавата трябва да покрива и предшестващите ин витро процедурата изследвания. Той смята, че проблемите при жените и при мъжете, са не само медицински, а и социални.

Затова защитата на тези хора, по отношение на уволнение и запазване на работното място, трябва да продължи по време на всички ин витро процедури.

Според АБВ, защитата на работното място на жените с репродуктивни проблеми трябва да влезе в българското законодателство.

Доц. д-р Стайко Спиридоновн, водач на листата на АБВ в Пазарджик, пък твърди, че в нашето здравеопазване има сериозни грешки и три са начините те да се отстранят. Демонополизация на здравната каса, чрез допълнителен здравноосигурителен фонд, остойностяване на медицинските дейности и саморегулация чрез Лекарска камара. Той подчерта, че партията застава зад идеята за осигурено и достъпно здравеопазване и безплатни лекарства за децата и пенсионерите.

Още новини