АБВ настоява за повече пари за ин витро

Водачът на листата на АБВ във Варна, Ивайло Калфин, настоява за увеличение на парите от държавните и общинските фондове за справяне с репродуктивните проблеми. Според него държавата трябва да покрива и предшестващите ин витро процедурата изследвания. Той смята, че проблемите при жените и при мъжете, са не само медицински, а и социални.

Затова защитата на тези хора, по отношение на уволнение и запазване на работното място, трябва да продължи по време на всички ин витро процедури.

Според АБВ, защитата на работното място на жените с репродуктивни проблеми трябва да влезе в българското законодателство.

Доц. д-р Стайко Спиридоновн, водач на листата на АБВ в Пазарджик, пък твърди, че в нашето здравеопазване има сериозни грешки и три са начините те да се отстранят. Демонополизация на здравната каса, чрез допълнителен здравноосигурителен фонд, остойностяване на медицинските дейности и саморегулация чрез Лекарска камара. Той подчерта, че партията застава зад идеята за осигурено и достъпно здравеопазване и безплатни лекарства за децата и пенсионерите.

Свързани статии

Back to top button