4000-то бебе в МБАЛ „Вита” се роди по празниците

От създаванетона Родилното отделение на болница „Вита” през 2005 г. до днес са проплакали общо 4000 бебета. Името на 4000-то бебе е Данаил. Той се роди на Велика събота, тежи 3600 гр. и е 53 см. Екипът, помогнал за раждането, е начело с д-р Славкова, заедно с анестезиолог д-р Генов, неонатолог д-р Данчева, акушерка Бойка Димитрова, акушерка Ева Павлина и санитар Гюрова. Малкият Данаил получи много подаръци от екипа на „Вита”. Ръководството на болницата изрази своята признателност към целия състав на Родилното и Неонатологично отделения за демонстрираните през годините професионализъм и грижа за пациентите.

Като едно от основните звена на МБАЛ „Вита”, от създаването си до днес през годините Родилното отделение се радва на все по-голям интерес сред бъдещите майки.

Всеки месец във „Вита” се провежда Ден на отворените врати, чиято цел е да запознае родилките с условията около подготовката и раждането на тяхното дете. Освен Деня на отворените врати, „Вита” организира още Училище за бъдещи родители.

Свързани статии

Back to top button