3 начина за по-високи доходи по време на майчинство

Майчинството е един от най-щастливите периоди за всяка майка. В България максималният срок от време за отглеждане на бебе е до две години, като разбира се съществуват варианти и за увеличаването на този срок.

Най-важното в тези монотонни месеци е отглеждането и развитието на малкото дребосъче. И все пак не бива да се подценява момента с доходите по време на майчинство, тъй като това е един от най-важните елементи, особено с оглед повишените разходи за пелени, кремчета, дрехи, а по-късно и най-различни пюрета, играчки и т.н.

Ако сте имали сигурна работа с добър доход, през първата година ще получавате от държавата обезщетение, което вероятно ще ви удовлетворява. Но ако не попадате в тази група, тогава нещата стоят по-различно.

Не е за подценяване момента и за размера на обезщетенията през втората година от майчинството, когато то е процент от минималната работна заплата и към 2020 година е 380 лева на месец. Тези пари за нищо няма да стигнат, особено с оглед ежемесечните високи разходи за отглеждането на детето.

Какво можем да направим

Потърсихме специалиста по бизнес въпроси Добри Панов от dpanov.com, който с радост откликна да ни предостави най-добрите 3 идеи, с които може да повишите своя доход по време на отглеждането на най-ценното съкровище за всеки родител.

Вто и какво сподели той на база опита си и досега си до тази група от жени, които имат желание да повишат доходите си:

Дистрибутор

Това е най-често срещания ангажимент, който се забелязва при майките, които отглеждат вкъщи децата си. В България има достатъчно на брой фирми, които предлагат възможност за доходи чрез дистрибуция на продуктите им.

Avon, Oriflame, AquaSource, Herbalife и редица други са известни мрежови компании, които благодарение на своята мрежа от дистрибутори развиват своя бизнес. Тези компании предлагат комисионна, когато споделяте информация за техните продукти.

Именно в това се крие ключа – не е нужно да бъдете търговци, за да успеете да печелите пари. Важното е само да споделяте информация за продуктите, след което да приемате поръчки или дори да помогнете на човек също като вас да се запише, за да печели пари.

Една от програмите изпъква през последните години, тъй като обхваща и съчетава полезното с приятното. Става дума за хранителните добавки на AquaSource, които могат да се консумират дори от малки деца.

Ако вие станете дистрибутор на АкваСорс, единственото което трябва да направите, е да се запознаете с продуктите и с какво са полезни за организма. Оттук насетне е важно да споделяте тази информация с всички около вас, особено майките на детските площадки, които също ще ви бъдат благодарни за помощта, която сте им осигурили чрез тези добавки за имунитета на отрочетата им.

IT ангажименти

В дигиталния свят, в който живеем, много хора са способни да намерят достатъчно атрактивна и изгодна работа, която да е дори и доходоносна. Независимо с какво сте се занимавали преди да излезете в отпуск по майчинство, бързо може да се преквалифицирате чрез хилядите курсове, които могат да се открият в интернет.

Сред най-сложните ангажименти са изработката на сайт, създаване на креативен дизайн и процеси, които изискват дълъг период от време, за да ги усъвършенствате. Въпреки това няма място за отчаяние.

По всяко едно време може да откриете, че качването на продукти в магазин не е толкова сложно. Във вас може да спи креативен копирайтър, който може да открие подходящите хора, на които да пише статии.

Преводите до известна степен спадат към тази графа, но освен стандартната визия като обикновени превод от чужд език на български или обратното, помислете и малко по-нестандартно. Става дума за преводи при кореспонденции между хора, които не знаят отсрещния език.

Ще откриете стотици креативни идеи какво може да предлагате онлайн, ако потърсите в Google.

Ръчно изработени продукти

Най-нестандартната идея, от която могат да се възползват креативните личности. Не малко жени в цял свят по време на майчинството си се отдават на своето хоби или започват да създават нещо с ръцете си.

След това го качват в подходящ сайт, пред подходяща аудитория, и нещата се получават. След това дори отказват да се върнат на работа, защото успяват с хобито си да се издържат.

Помислете дали има несбъднати мечти, дали ви се отдава някакво изкуство, дали имате желание да творите с ръцете си. Във всеки един човек от нас има някакво умение, благодарение на което можем да се превърнем в успешни хора!

Свързани статии

Back to top button