28 годишна жена с отстранена шийка на матката заради рак роди момиченце в УМБАЛ „Софиямед“

Жена с отстранена шийка на матката заради рак роди здраво бебе в столичната Университетска болница „Софиямед“. Тя е постъпила в лечебното заведение за планово оперативно раждане в 9-ти месец от бременността. Интервенцията е извършена от един от най-добрите български гинеколози доц. д-р Никола Василев в екип с други АГ специалисти от болницата. Бебето е момиче с перфектните мерки от 49 см и 3 110 грама. Преди 3 години известният специалист извършва и радикалното отстраняване на шийката на матката на пациентката, допълнено с премахване на тазовите лимфни възли.

„Забременяването, особено по естествен път, както е в този случай, и износването на плода при пациентки, претърпели такава сериозна операция е изключително трудно. Далеч не всички от тях успяват да забременеят, а повечето от забременелите губят плода през първите месеци от бременността. Радвам се, че в този случай всичко приключи успешно и на бял свят се появи едно прекрасно момиченце“, коментира доц. Василев от болница „Софиямед“.

Специалистът съветва дамите да извършват редовно профилактични АГ прегледи за диагностициране на проблеми в ранен етап, а вече бременните – да започнат проследяването на бременността си отрано и да влагат в това проследяване цялата необходима отговорност.

Източник:
24chasa.bg

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button