2100 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Регистрирани са 31 нови случаи на коронавирус у нас. Общият им брой е 2100. Това стана ясно на брифинг на Националния оперативен щаб. Сред заразените е и едно дете на 10 години.

Починали са трима души за денонощието, общо са 98 случаи. Един от починалите е от старческия дом в Кула, уведомиха от Щаба. 521 пък е броят на излекуваните от COVID-19.

Националният оперативен щаб ще продължи да работи и да следи обстановката в страната, уведоми началникът на Щаба ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Относно детските градини от Щаба следят обстановката в Западна Европа. На сутрешно заседание с премиера Мутафчийски е изразил становище, че детските градини не бива да бъдат отваряни поне още седмица.

„Има клъстарно разпространение на болестта, което ние отчитаме като много добре. Ако продължим в същия дух, това дава по-големи шансове за нормален живот в бъдеще“, заяви Мутафчийски.

Относно КПП-тата, началникът на оперативния щаб подчерта, че те не са факт от 6 май и няма как да се върнат с въвеждането на извънредна епидемична обстановка.

Свързани статии

Back to top button