190 са случаите на коронавирус в България

За последното денонощие в България са регистрирани 19 случая на COVID-19. Общият брой на заразените е 190. От снощи до сега повечето са в София, един има в Плевен като се изяснява какви са контактите му.

„Лекарят от Велико Търново винаги е бил в болница“, каза ген. Мутафчийски. Той е група млади хора, които са с тежка клинична картина, общо 8 човека. Той е с двустранна бронхепневмония. Изследван е и е пуснат за домашно лечение, след това отново е приет в болница.

Болшинвството от заболелите са в подобряващо се или в стационилано състояние. Във ВМА има два случая със заплашваща дихателна недостатъчност. Към тази сутрин те са добре. Не са зависими от кислород.

В Пирогов остава критично състоянието на двамата пациенти, приети вчера.

Във всеки голям областен град има зали, които за часове могат да бъдат превърнати в полеви болници. Има достатъчно легла в резерв и ще бъдат направени учения в различни градове.

В събота е пристигнало дарение от защитни облекла. Вчера е пристигнало много голямо количество тестове. Те са дарение от народния представител Дилян Пеевски и стойността им е близо 300 000 лева. Общият брой на събраните средства е около 800 000 лева.

Свързани статии

Back to top button