107 са случаите на COVID-19 в България

Има още два нови случaя на COVID-19 у нас. Регистрирани са в София, в последните часове. Общо броят е 107. И двата последни случая са леки. Това заяви в ефира на NOVA ген.майор проф. Венцислав  Мутафчийски. По-рано на брифинга си от 17 ч. професорът съобщи за 105 положителни проби, като новите, освен от София, бяха също от Смолян (2) и Пловдив (2).

11 са новите потвърдени случаи на COVID-19 у нас. Общо потвърдените случаи в България към момента са 105. Това съобщи генерал-майор Мутафчийски по време на брифинга на Националния оперативен щаб във ВМА.

Две от новите положителни проби са от Смолян, две от Пловдив. 7 лица са от София, от които едното е свързано с Банско, прибрал се е преди 4 дни от там.

Общо 226 000 са случаите на коронавирус в света.

В Смолян са контактни лица на установения до момента мъж с коронавирус. Лабораторията в Стара Загора е потвърдила случаите от Пловдив.

Една от позитивните проби днес е на дете на 8 години, било контактно с баща си, който е заразен.

В болница „Софиямед“ е установено второ огнище на болестта, касаещо случая с доктора от Велико Търново и докато не се изясни ситуацията, няма да се приемат пациенти, категоричен е проф. Мутафчийски.

Свързани статии

Back to top button