Видео новиниЗдравни новини

Замразяване на яйцеклетки помага при отлагане на майчинството

Замразяване на яйцеклетки помага при отлагане на майчинството.

Все повече жени раждат след 40-годишна възраст, но поради социални и медицински причини някои от тях не могат да станат майки. Статистиката сочи, че 9 на сто от жените смятат кариерата за по-важна от това да станат майки.  Близо половината отлагат майчинството заради финансови и материални проблеми.

Медицината предлага замразяването на яйцеклетки като начин да се отложи майчинството.
Отлагането на майчинството води до намаляването на шансовете за успех, но криобиологията е развила възможността яйцеклетки да бъдат замразявани в по -ранна възраст.  Така шансовете за майчинство се запазват за по – късен етап.

[quote font=“verdana“ font_size=“12″ bgcolor=“#“ bcolor=“#dd3333″ arrow=“no“]Дефекти при яйцеклетките и влиянието им върху крайния резултат от ин витро процедурата[/quote]

Пробите с яйцеклетки се съхраняват при специални температурни условия от -196 градуса по Целзий. Една проба може да се пази най-много 5 години преди яйцеклетките да бъдат събудени.
Според социолози много малко жени са добре информирани какви са шансовете им да станат майки в по-късна възраст. Статистиката сочи, че много от тях не знаят, че след 35-годишна възраст възможността да родят здрави деца рязко намалява.

Източник:
btvnovinite.bg
Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close