Високотехнологично попълнение в лабораторията на МБАЛ за женско здраве „Надежда“

На 2 октомври от 11.00 ч. МБАЛ за женско здраве „Надежда“ отвари вратите на своята ембриологична лаборатория. Беше представено най-новото високотехнологично попълнение – Ембриоскопът.

В ембриологичната лаборатория на болницата, вече работят три от най-съвременните системи за култивиране и проследяване развитието на ембрионите, които повишават значително успеваемостта при ин витро процедурите.

 

Първия за България Ембриоскоп, започна да работи още в началото на 2013 г. в болница „Надежда“. В началото на септември бяха доставени още две от уникалните системи, което прави от ембриологичната лаборатория на „Надежда“ референтен център за цяла Източна Европа, разполагащ с подобна техника.

 

На 2 октомври чрез конферентна връзка до лаборатория с високотехнологичните съоръжения, се проведе презентация с това какви са техните предимства пред всички останали подобни time – lаpse системи. Стана ясно с какво ембриоскопите са полезни на пациентите и как подпомагат един от най-важните етапи на ин витро процедурата – култивирането и подбора на най-добрите ембриони за трансфер.

Гости на събитието бяха семейства и техните бебета, родени не без помощта на уникалната технология.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button