Седмица на мъжа в МЦ „КИРМ – Пловдив“

Седмица на мъжа в МЦ „КИРМ – Пловдив“. „Аз и моето здраве“ е кампания за месец на безплатни консултации и изследвания, организирана от МЦ „КИРМ – Пловдив“.
От 1 до 5 февруари 2016 год., седмицата е посветена на мъжкия фертилитет. Целта на безплатните андрологични консултации в центъра, е да се подпомогне диагностиката и лечението на репродуктивните неуспехи, вкл. след неуспешни ин витро процедури.

Спермалният анализ предоставя информация за трите спермални параметъра (брой, подвижност и морфология на сперматозоидите). Установените нарушения могат да засягат само един от тях – намалена концентрация (олигозооспермия), намалена подвижност (астенозооспермия) или влошена морфология (тератозооспермия). Възможно е да се установи и комбинация от два или три нарушени показателя (т. нар. OATS или олигоастенозооспермия) или пълна липса на сперматозоиди (азооспермия). В тези случаи се налагат допълнителни изследвания, с цел получаване на информация, която спермограмата не съдържа.

Необходимо е предварително записване по график. Желаещите мъже ще имат възможност за безплатна консултация с д-р Виолета Рилчева, д.м., както и за безплатна спермограма в андрологичната лаборатория на МЦ „КИРМ – Пловдив“. За целта е необходимо предварително въздържание от еякулация и прием на алкохол в рамките на 3 до 5 дни. След изготвяне на спермограмата, пациентите ще получат заключение и препоръка за евентуална терапия.
За повече информация и записване, тел. 032/ 28 00 54, 0882 386 426 или на място в центъра, гр. Пловдив, ул. Нестор Иванов 11.

Източник:
МЦ "КИРМ - Пловдив"
Back to top button