Онкоболна жена в тежка битка със здравната система.

Онкоболна жена в тежка битка със здравната система. След серия кръвоизливи и припадъци, 39-годишната Росица Салорова е напълно отчаяна от българските лекари и търси спасение в Сърбия.
До скоро Росица и нейният син Матю живеят спокойно и щастливо. Съдбата обаче не е благосклонна към 39-годишната фризьорка. Преди година тя получава сериозен кръвоизлив. Той поставя и началото на омагьосан кръг.

Биопсията показва локален рак на маточната шийка. Следват поредица от лекарски мнения, а Росица продължава да търси отговор какво се случва с нея. Има цяла колекция от диагнози, лекарите я препращат към частните си кабинети…

Няма да съм златна касичка, отсича жената.
Изгубила доверие в родните лекари, Росица решава да се свърже с италианския лекар Тулио Симончини – известен с методите си за лечение със сода. Оказва се, че туморът е голям, а италианският лекар препоръчва на Росица операция в Сърбия.
Самотната майка трябва да плати 12 хил. евро – сума, която е непосилна за нея. „Ако е рекъл Господ, ще ги събера. Ако не, ще продължа по някакъв начин“, казва жената.
„1000 лв. имам събрани от познати, аз ходя на църква и църквата е събрала също пари. Не знам колко са, но мисля, че са някъде около 3-4000 лв.“, допълва тя.

Отвратена от родната здравна система, Росица споделя, че единствената й надежда е в Господ. А вместо за здраве, 39-годишната майка мечтае за справедливост и по-добри хора. Разказва, че често й се плаче, но крие сълзите от малкия си син. Не е много хубаво да си имаш болна майка, казва малкият Матю, който е оставил цялата си надежда мама да се оправи на Дядо Коледа.

Можете за помогнете с дарение по сметка в Юробанк:
Росица Петрова Салорова
IBAN: BG30BPBI79404026994802

Свързани статии

Back to top button