Обучиха 204 акушерки в столичния „Майчин дом”

Как да повишат качеството на медицинските услуги

В столичния „Майчин дом” финализираха проекта „Повишаване качеството на медицинските услуги чрез развитие на човешкия капитал”, който бе финансиран от Европейския социален фонд чрез Агенцията по заетостта.

Акушерките от най-голямата АГ болница в страната в продължение на 20 месеца бяха обучавани как да мотивират персонала за по-добри резултати.
Първият етап от проекта включваше изготвянето на 541 плана за кариерно развитие на болничния персонал. След това в продължение на 3 месеца бяха обучени 27 акушерки над 55 години, които станаха ментори на 104 свои колежки и 100 санитарки по направление за повишаване качеството на медицинските услуги.

В проекта бе включена и още една дейност – създаване на библиотека с място за отдих и почивка на лекари и акушерки. В нея бяха създадени условия за самоподготовка чрез интернет мрежата и разработени електронни справочници. Освен за ремонт и оборудване бяха заделени средства и за попълване на библиотечния фонд със специализирана литература. Общата стойност на проекта е 147 хиляди лева.

Тагове

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close