Обновен операционен блок и родилен сектор в АГ-отделението в МБАЛ – Търговище

Министър Десислава Атанасова присъства на откриването на обновен операционен блок и родилен сектор в АГ-отделението в МБАЛ – Търговище.

Разходите за основен ремонт, медицинска апаратура и оборудване са на обща стойност 777 582 лв. От тях 100 000 лв. са отпуснати за капиталови разходи от Министерството на здравеопазването, а останала сума е от собствени приходи на лечебното заведение. 
В Операционния блок е извършен основен ремонт. Блокът е обособен в отделен коридор и е изцяло климатизиран. Всички покрития на стени, тавани и подове са с антимикробно покритие. Блокът е снабден с 3 операционни лампи, фетален монитор, нова анестезиологична апаратура и нови мебели.
Основен ремонт е извършен и в родилен сектор в АГ-отделението като към всички стаи са изградени санитарни възли, обособени са две родилни зали, всички покрития на стени, тавани и подове са антимикробни, изцяло са подменени газовите инсталации и електроинсталациите. Отделението е снабдено с 14 нови бебешки кошари, 2 родилни легла – електрическо и механично и нови мебели.
През 2012 г. МБАЛ-Търговище е реализирало приходи в размер на 14.5 млн. лв., с 1 млн. лв. повече в сравнение с предходната. Благодарение на високите възнаграждения на болничния персонал болницата е осигурена в кадрово отношение – средната работна заплата на лекарите е близо 1750 лв., а средната за лечебното заведение е 970 лв. Всички тези постигнати резултати гарантират отличните перспективи за цялостното развитие на здравеопазването в региона като основната цел е осигуряването на все по-качествено обслужване на пациентите.

 

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button