Здравни новини

МЦ КИРМ променя своята организация на дейност

Считано от 16.03.2020 год. до 16.04.2020 г. МЦ КИРМ променя своята организация на дейност

Уважаеми пациенти,

За да предпазим максимално нашите пациенти и техните семейства, както и служителите на МЦ КИРМ в Плевен, Пловдив и Бургас от риска да попаднат в контакт с евентуални безсимптомни вирусоносители и развитие на заболяването COVID-19, считано от 16.03.2020 год. до 16.04.2020 г., в МЦ КИРМ се променя организацията на дейността както следва:
1. Временно се преустановява дейността в Бургас;
2. В Плевен се въвежда седмичен работен график на дежурен принцип с минимум присъствие по сектори, с работно време от 8.00 до 16.00 часа от понеделник до петък;
3. Преустановява се временно стартирането на нови процедури към ЦАР;
4. Временно се преустановява дейността по Донорска програма Овобанк;
5. Отменят се всички женски консултации, профилактични прегледи и профилактични лабораторни изследвания;
6. В МЦ КИРМ – Пловдив се забранява влизането на придружаващи лица, неподлежащи на преглед или консултация. В клиниката се въвежда пропускателен режим – влизането е само по един, без придружител, след повикване.
7. На всички пациенти, чиито посещения в клиниките не са свързани със спешност (стартирани ин витро процедури), да се предложи да бъдат отменени часовете за по-късни дати, спрямо епидемиологичната обстановка в страната.
8. Пациенти, които са били контактни с рискови пациенти и/или самите те имат симптомите на вирусна инфекция, следва сами да отменят часовете си, а ако са в ин витро процедура, да информират своите лекари.
9. Пациенти, които въпреки предложената отмяна на часове, биха искали да посетят лекар, за когото имат запазен час, следва строго да спазват указанията в клиниките: да дезинфектират ръцете си на входа, където са поставени безконтактни дезинфектанти и да носят респираторни маски.

Източник:
МЦ КИРМ

Свързани статии

Back to top button