Министър Петров:”Прозрачност и спокойствието в здравеопазването.”

Министърът на здравеопазването проф.Николай Петров: ”Нашият фокус ще бъде прозрачността спокойствието в системата на здравеопазването и грижата за болния човек”

Служебният здравен министър обеща откритост и диалогичност в работата с пациентските и съсловните организации.

„Нашият фокус ще бъде към прозрачност и спокойствие в системата, грижа за слабия, за болния човек и стабилност в системата на здравеопазването. Ще направя всичко възможно да не допусна никакви трусове“. Това каза новоназначеният министър на здравеопазването в служебното правителство проф. д-р Николай Петров при приемането на поста от министъра в правителството на ГЕРБ Десислава Атанасова. Проф. Петров обеща откритост и диалогичност в работата с пациентските и съсловните организации и с представителите на бизнеса в здравеопазването. „Ние трябва да използваме всичко работещо и добро. Посоката е правилна и ако успеем да вдигнем темпото на работа, това ще бъде успех“, каза проф. Петров.

Бившият министър Десислава Атанасова даде висока оценка на професионалните качества на проф. Петров. „Радвам се, че оставям министерството в изключително професионални и добри ръце. Новият министър ще наследи един добър екип, работеща администрация, хора, които работят изцяло в полза на гражданите. Няма да има сътресения“, каза тя. Атанасова отбеляза, че напуска министерството с чувство на удоволствие от свършената работа.

Десислава Атанасова връчи на проф. Петров люлката на Нютон, символизираща предаването на енергията и изрази надежда, че темпото на работа ще бъде запазено.

Новият министър проф. Петров от своя страна и подари букет от бели рози като символ на добрите му чувства и пожела и на другите служебни министри да заварят също толкова добре поддържана институция.

Свързани статии

Back to top button