Кога можете да оставите бебето си да спи само

Специалистите препоръчват новороденото да спи в една стая с родителите си до края на шестия месеца. Повечето родители избират да 

 настанят бебето си в детско креватче или кошница до леглото им. Това е така, защото новородените имат нужда от родителите си за да ги утешат дори и през ноща.

Това е добра идея да държите бебето близо първите няколко седмици. Вместо да използвате детско легло, бихте могли да изберете съвместния сън. Това е когато вземете вашето бебе да спи с вас в леглото ви.

Съвместния сън помага на кърменето и може да помогне на всички в къщи да спят по-добре. Но ще трябва да бъдете бдителни, че вашето бебе е в безопасност в леглото ви. Има си своите плюсове и минуси, и то не е за всеки.

Когато сте готови да преместите бебето от вашето легло в неговото, опитайте се да го направя постепенно. Започнете, като поставите детското креватче близо до леглото си. След това, ако притежавате пространство, преместете леглото на малко по-голямо разстояние.

Бейбифонът определено ще ви донесе спокойствие. Това означава, че когато вие и вашето бебе сте готови, можете да преместите кошарата на бебето в съседната стая.

С бейбифон в стаята му вие ще бъдете в състояние да чуете всяко гукане или плач.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button