Детски игри в снега – какво ни трябва

Дори и когато им е леко мъчно за морето и лятото, повечето деца харесват зимата, пухкавия сняг и хилядите луди игри, които могат да се играят в него – снежни ангели, пързаляне, дърпане с шейна, снежни човеци и иглута. Много малчугани дори нямат нужда от специално оборудване, за да се порадват навън в студеното време, но друго си е, когато сме ги снабдили с най-необходимите играчки за забавление в снега. С правилните играчки и приспособления и добре екипирани, децата ще се радват, дори ако това всъщност не е най-любимият им сезон от годината.

Как да се опитаме да мотивираме нашите деца повече да се наслаждават на разнообразните възможности за забавление, които предоставя всяко време от годината?

В най-големия онлайн детски магазин “Кидсо” ви очаква огромен избор от детски играчки, които ще направят снежното преживяване на вашия малчуган наистина незабравимо.
Един от най-практичните избори за пързаляне в снега е шейната тип диск. Тя е под формата на кръгла пластмасова плоча, като предимството тук е, че приспособлението е снабдено с удобни дръжки, с които детето само може да контролира посоката и донякъде дори скоростта на движение, като извива тялото си и диска, докато се движи. Тази шейна е чудесна за спускане по ниски склонове. Предназначена е за деца над 4-годишна възраст, но при наличието на постоянен родителски контрол може да се използва и от 3-годишни.
Цените на тези шейни започват от около 10 лв. за брой, като детето ви има възможността да избира между различни размери и цветове. Предимството им е, че размерите им са доста компактни и дори пет от тях се побират лесно в багажника на колата, когато децата излизат за семейно забавление в парка или планината.

Шейна във формата на лопатка

Ако сте почитатели на традиционните играчки, можете да помислите за шейна във формата на лопатка, с която да зарадвате малките почитатели на снега. Това е може би най-икономичният и най-класически избор след едновремешните парчета найлони – цените им започват от 3,49 лв. Този вид шейни са подходящи за деца над 4 години и също са налични в различни цветове. Също като шейната тип плоча, и тези са доста удобни за пренасяне, ако имате нужда да закарате няколко деца до пързалката.

В случай  че детето ви е наистина силно запалено по зимните игри, можете да му осигурите шейна, с която то да препуска през преспите, чувствайки се като зад кормилото на истинска моторна шейна или впряг, дърпан от вълча порода кучета. Вече има и детски триосни шейни с доста внушителен външен вид. Въпреки това те всъщност са лесни за управление върху снежна покривка, което ги прави подходящи за деца между 5 и 10-годишна възраст. Цените на триосните шейни за деца варират, но у нас могат да се намерят качествени и за около 100 лв. Можете да изберете цвета и декорациите на продукта спрямо пола и предпочитанията на вашето дете. Шейната може както да се дърпа, така и да се засили по склон, стига само той да не е прекалено стръмен.

Детска триосна шейна

Някои деца намират за най-забавното снежно забавление правенето на снежни човеци. Но дори за това обаче изисква и друг тип подготовка, освен играчките, и за разлика от тях тя вече е задължителна – става въпрос за облеклото и обувките. Докато детето се забавлява навън на ниските температури, неговата екипировка трябва да бъде повече от добра. Удобно е, когато можем да намерим магазин, в който освен играчки, се предлагат и други необходимости като дрехи, обувки и аксесоари за нашите деца. Когато закъсняваме с подготовката за празника или за зимната ски почивка, още по-добре е, когато имаме възможността да разгледаме, да изберем и да закупим всички продукти изцяло онлайн, докато се намираме в уюта на нашия дом или в офиса.

Back to top button