„Детокс“ напитка със зелен чай и спанак

Каквито и да са ви фитнес целите, бихте могли да бъдете винаги още една крачка напред, ако имате здравословна и балансирана диета.

Изключително полезно ще ви бъде, ако в своя хранителен режим включите „Детокс напитка“. „Детокс“ напитката във вашата диета може да ви даде допълнителния ефект, който търсите. Независимо дали напитката е пълна с плодове, зеленчуци или протеин, тя може да ви помогне да постигнете много по-бързо поставените си от вас фитнес цели.

Една здравословна и полезна „Детокс“ напитка е зеленият чай. Той действа благоприятно за редуциране на телесното тегло – има отслабващ ефект.
Ако сте решили да сваляте килограми, опитайте да включите зелен чай в диетата си. Зеленият чай съдържа „катехини“. Катехинът е антиоксидант и най-силният от тях е „епигалокатехин галат“. Не всички зелени чайове притежават тази съставка в нужните дози. Повечето са със значително по-малко количество. Зеленият чай, в който се съдържа най-голямо количество антиоксидант от този вид са Lipton Pure.
Ще ви предложим напитка, която е със съдържание от само 97 калории и 20 грама въглехидрати. Тази рецепта няма да унищожи вашите постижения, а точно обратното. Тя ще подобри топенето на мазнини.

Какво ви необходимо, за да си приготвите нужната „Детокс“ напитка:

1 чаша зелен чай;
½ чаша спанак;
1 чаша горски плодове;
Тотал:97 калории и 20 гр въглехидрати.

Антиоксидантните качества на зеления чай забързват метаболизма. В резултат изгаряте енергия, дори когато не сте активни. Помагат на имунитета, подходящ срещу грип и настинка. В някой сфери се говори, че предотвратяват ракови заболявания , артрит и диабет . Спанакът, от своя страна, е голям източник на аминокиселини (протеини), калций, бета каротин (витамин А), витамин К, желязо, манган, магнезий, цинк, фолиева киселина и селен. Той е страхотен за укрепване на тялото, създавайки красива кожа, повишава имунната система, както и предоставя важни антиоксиданти. Също така, е пълен с фибри, които са чудесни за прочистване на дебелото черво. Два пъти на ден можете да се дотоксикирате с напитка от зелен чай. Първият път за деня са сутрините, а вторият – вечерите. Можете да го пиете като чай или можете да си направите смути. В случая ще ви представим как да си направите смути напитка с детоксикиращ ефект.

Измивате спаканака и горските плодове с вода и ги оставяте на страни. След това кипвате една чаена чаша зелен чай и го оставяте да изстине (това можете да го направите вечерта преди лягане, за да имате готова напитка за сутринта). Махнете торбичката от зеления чай. Всички продукти изсипете в блендер и пасирайте. След това се насладете на свежия вкус на своето смути. Можете да си разнообразявате рецептата всеки ден. Ако желаете да смените горските плодове, би било добре да ги замените или съчетаете с грозде, банан, авокадо, лимон, дори мед. Препоръчваме ви да пробвате „детокс“ напитката и с целина.

Тя е много алкална, пълна с калций, магнезий и калий. Добър източник е на витамин В1, В2, В6 и витамин С, фолиева киселина, желязо и аминокиселини. Целината помага за понижаване на високо кръвно налягане и намаляват подпухналостта на крайниците. Тя съдържа фталиди, които карат мускулната тъкан да се отпуска в стените на артериите. Това позволява по-добра проходимост на кръвта по съдовете, което на свой ред води до понижение на кръвното налягане. Честото консумиране на целина дневно захранва организма с нужните дози фталиди, с което се намаляват възпаленията и стреса. (причиняващи разширяване на кръвоносните съдове). Целина е мощен детоксикатор.

Back to top button