Безплатни очни прегледи за деца и възрастни ще има в Попово

Безплатни очни прегледи за деца и възрастни ще има в Попово. Те са част от Национална скринингова кампания „Зрението е всичко! Прегледай се!“, организирана от Български лекарски съюз и Българско дружество по офталмология и „Байер България“, съобщават от общинската управа.

Инициативата цели да спомогне за диагностиката на най-честите социално значими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата на очното здраве.

13 октомври-Световен ден на зрението

Мобилният очен кабинет на „Зрението е всичко! Прегледай се!“ осъществява двумесечното си пътуване в различни градове на страната. В рамките на кампанията офталмолози ще консултират безплатно деца и възрастни хора над 50-годишна възраст.

В Попово прегледите ще бъдат на 23 юни (сряда) от 13:00 до 16:00 ч.. Децата ще бъдат преглеждани в Дома на културата „Димо Коларов“, а възрастните – отвън, около сградата на културната институция.

Необходимо е необходимо предварително записване на тел.: 0893 33 67 46 и 0888 90 84 08, посочат организаторите на кампанията.

Back to top button