Безплатни консултации за двойки с репродуктивни проблеми във Варна

Д-р Берк Булут, специалист в областта на инвитро оплождането и репродуктивната ендокринология от високотехнологичната болница Liv Hospital в Истанбул, ще консултира безплатно пациенти във Варна на 14 май. Той пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Около 85% от двойките успяват да постигнат бременност в рамките на първата година от вземането на решение за такава стъпка. Делът им достига 93% на втората година. За останалата част се счита, че е налице проблем с фертилитета и се нуждаят от помощта на асистирани репродуктивни техники. Проблемът с безплодието засяга 15-20% от населението по света.

Най-важните фактори за успеваемостта на инвитро лечението са възрастта на жената и нейният яйчников резерв. Броят и качеството на яйцеклетките намаляват сериозно при жените над 38-годишна възраст, а над 40 шансът за бременност намалява до 30% дори и с помощта на инвитро оплождане.

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с д-р Берк Булут на 14 май във Варна трябва да се запишат предварително на телефон 0878 500 730.

Източник:
Медикъл Караджъ

Свързани статии

Back to top button