94 са случаите на COVID-19 в България

3-ма вече са починалите

Националният оперативен щаб даде редовния си брифинг в 08:00ч. за броя на заболелите и заразените с коронавирус в страната и света.

Има промяна в броя на регистрираните лица – установени са още положителни проби. Общият брой на лицата с коронавирус инфекция е 94. Това обяви генерал Венцислав Мутафчийски.

Освен това възрастната пациентка в „Пирогов“ с инсулта и с коронавирус е починала тази сутрин.

Разширява се броят на областните центрове, в които се установени случаи на коронавирус. Вчера от направените 332 проби – има 13 положителни със следните нови центрове – Смолян, Велико Търново, Перник и Бургас. Случаят в Бургас е на 39-годишна жена, която е била готвач в едно от заведенията в Банско, прибрала се е преди около седмица, има 25 контактни лица, приета е в инфекциозна клиника на бургаската болница.

Генерал Мутафчийски каза още, че има информация от посолството в Скопие, където двама граждани на Северна Македония след почивка в Банско са установени като положителни.

Той каза още, че във София болните във ВМА са 11, в „Пирогов“ са трима, от които единият е интубиран с дихателна недостатъчност, той още не е потвърден, но е силно съмнителен за коронавирус, в МВР болница един, в „Софиямед“ и в „Александровска“ болница.

Източник:
БНТ

Свързани статии

Back to top button