23 деца са родени от 2016 г. до днес в София благодарение на инвитро програмата на Столичната община

Общо 23 деца са родени от 2016 г. до днес в София благодарение на инвитро програмата на Столичната община. 16 момчетата и 7 момичета са родените по програмата деца, съобщават от пресцентъра на общината. И в двете групи има по една двойка близнаци.

Първото дете е Самуил, който през октомври миналата година навърши 4 години, информират от общината. Никола е първото бебе за 2021 година, родено по инвитро програмата на Столичната община, съобщават от общината. Момченцето се е появило на бял свят навръх Бабинден – празника на родилната помощ. За да се сбъдне мечтата им да имат дете, родителите на Никола са подпомогнати финансово от инвитро програмата на Столична община.

Първото бебе за 2021 г. в МБАЛ Троян е момченце

От 2015 г. насам всяка година Столичната община подпомага семейства с репродуктивни проблеми по програмата, която бе създадена съвместно с организациите „Майки за донорство“ и „Искам бебе“.

В бюджета на София се предвиждат по 70 000 лв. годишно за финансиране на част от необходимите инвитро процедури с донорски яйцеклетки, отбелязват от общината.

Свързани статии

Back to top button